Möt Andreas

Andreas Schleiss

SKADEDJURSTEKNIKER OCH GRUPPCHEF

”Det är oerhört stimulerande att jobba på ett företag där utvecklingen sker."

Anticimex har stort fokus på hållbarhet - kan du som enskild medarbetare påverka?

Som leveransplanerare tänker jag först på en bra ruttplanering, effektivisera körsträckor för samtliga tekniker som minimerar koldioxidutsläppen. Ute på fält handlar det om att  endast använda bekämpningsmedel om rådgivning och mekanisk bekämpning inte har löst problemet. Sommartid försöker jag rädda bisamhällen som får ett nytt hem hemma hos mig eller hos någon annan biodlare i kommunen.

Du är ute hos kunder stor del av din tid. Hinner du träffa kollegorna?

Då vi befinner oss långt ifrån varandra geografiskt på vårt kontor så det är inte alltid så lätt under arbetsdagarna Därför anordnar vi olika nytta-med-nöje-aktiviteter ibland. I somras var vi ute på Vargön i Piteås skärgård. Piteåkontoret arrangerar även vår- och julfest kombinerade med företagsdagar varje år där samtliga anställda träffas. Det finns även möjlighet att spela innebandy en kväll per vecka under vintersäsongen.  

Tycker du att vi satsar på att utbilda våra medarbetare?

Det finns ständigt  ett bra utbud på vår utbildningsplattform AxAcademy. På skadedjurssidan har vi en oerhört noggrann utbildning. Det är bra både för tekniker och för kunder. 

Hur är ledarskapet på Anticimex?

Jag är jättenöjd med mina chefer. Jag kan uttrycka vad jag vill och det jag känner. Vi har en rak kommunikation.

Våra värderingar Trust, Innovation och Passion - lever vi efter dem?

Jag gör alltid mitt bästa och det lilla extra för kunden. Jag förväntar mig detsamma av mina kollegor. En nöjd kund stannar. Anticimex är också otroligt innovativt. Målsättningen att vara fortsatt marknadsledande arbetar bolaget väldigt bra med via till exempel Anticimex Innovation Center.