Möt våra hjältar!

Hampus Arvidsson

TEAMLEADER KUNDSERVICE

”Det finns enorma möjligheter här - vi finns både i stora delar av Sverige och ute i världen. Finns inte möjligheterna på en plats kanske de gör det på en annan?”

Vad arbetar du med på Anticimex?

Jag arbetar på vår centrala bokningsadministration. Vi säkerhetsställer att husinformationen som vi får från de försäkringsbolag som vi samarbetar med stämmer, för att sedan boka besiktningstider på våra tekniker. I samband med det ser vi till att teknikerna har så bra körrutter och så fullbokade dagar som möjligt. Vi tar även emot skadeärenden.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?

Jag arbetar dagligen med administrering av inkommande beställningar från våra samarbetande försäkringsbolag. Besiktningstider skickas ut eller bokas direkt via telefon med kunderna. I Norrköping där jag arbetar, bokar vi tider för tekniker för 21 av våra 29 kontor. Jag är med på löpande avstämningar med kontoren, där vi pratar om det aktuella läget och följer upp resultat.

Hur kom det sig att du sökte dig till Anticimex?

Jag läste en jobbannons. Anticimex är ett välkänt företag som jag mest förknippade med skadedjur. Men på hemsidan såg jag att det fanns många andra intressanta tjänster. Anticimex kändes som ett stabilt företag för framtiden med stora möjligheter för personlig utveckling. Här skapas ständigt nya roller mycket tack vare det ständiga utvecklings- och förbättringsarbetet.

Kände du dig välkommen när du började?

Ja, det gjorde jag. Jag blev mycket bra mottagen av gruppen som tillsammans med min fadder gav mig de förutsättningar jag behövde för att snabbt komma in i arbetet och känna mig som en i gänget. Efter några månader fick jag även gå utbildningen ”Välkommen till Anticimex” som gav mig en bredare inblick i företaget, organisationen samt vilka tjänster vi erbjuder. Där fick jag även chansen att träffa flera av de underbara kollegor vi har runt om i landet. 

Du arbetar i ett, om man ska vara fördomsfull, kvinnligt område. Hur ser fördelningen ut mellan kvinnor och män på din avdelning?

Det är lite fler kvinnor, idag är vi 16 kollegor - 11 kvinnor och 5 män. Att vi ändå är en blandning leder till ett fint arbetsklimat med bra stämning.

Har du tillräckligt med utmaningar i jobbet?

Ja, det har jag. Det är stimulerande att det dyker upp både väntade och oväntade utmaningar.

Känner du att Anticimex satsar på att utbilda medarbetarna?

Ja! Men jag tycker att vi skulle kunna förbättra genom att säkerställa att alla får gå passande och utvecklande utbildningar. Ibland kan det kännas som att det är personer som skriker högst som får mest. Talent management är ett område där det finns utrymme för förbättring. Vi har väldigt många grymma medarbetare som troligtvis skulle göra ännu bättre ifrån sig med rätt utbildning och rätt arbetsuppgifter.

Vi har stor fokus på hållbarhet. Vad är hållbarhet för dig och hur kommer det in i ditt arbete?

Det första jag tänker på är att en anställd som mår bra gör ett bättre jobb. Oavsett etnicitet, kön eller ålder så behöver alla känna att de är betydelsefulla. God hälsa måste också främjas, dels genom det friskvårdsbidrag som vi har, men framförallt genom att skapa en god arbetsmiljö med rätt bemanning, stimulerande och varierande arbetsuppgifter samt lokaler som uppfyller behoven när det gäller ergonomi och inomhusklimat. Vi i Norrköping har i nuläget lokaler som lämnar mycket övrigt att önska, men i höst sker den efterlängtade flytten till nyrenoverade lokaler. En bra fysisk arbetsmiljö är verkligen en grundförutsättning för att få nöjda och högpresterande medarbetare. Jag längtar!

Våra värderingar, Trust, Innovation och Passion. Lever du och vi efter dem?

Jag identifierar mig med alla våra värderingar, men helt klart mest med Innovation och Passion då jag älskar att lösa problem och älskar att vinna. Kvittot på att Anticimex lever efter dessa värderingar är att vi alltid ligger steget före våra konkurrenter.

Vill du ge exempel på vad hos Anticimex som sticker ut på ett positivt sätt?

Vi är väldigt innovativa och vi vågar satsa på det vi tror på, vilket vägglussök med hund och våra hållbara, digitala, smartfällor är bra exempel på.

Har du utvecklats i din yrkesroll sedan du började här?

Jag har utvecklats mycket sedan jag började jobba här 2015. Jag gick in i en ny roll som teamleader i december 2017. Nu får jag möjlighet att jobba ännu tätare med mina medarbetare och får se saker ur deras synvinkel, vilket är en förutsättning för personlig utveckling.

Det är viktigt med ett bra arbetsklimat. Hur samarbetar du med dina kollegor och chefer? 

Vi har ett bra samarbete i hela ledet, vi har högt i tak med fokus på att alla ska känna sig delaktiga och ska kunna vara med och påverka.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Helt klart mina kollegor! Utöver det så är det möjligheten att ta för sig och att på egen hand kunna driva sin personliga utveckling.

Vad är dina största utmaningar i jobbet?

Största utmaningen är att skapa en gemensam samsyn och ett gemensamt arbetssätt. I mitt jobb har jag mycket kontakt kollegor i hela landet. Vi är ungefär 1400 medarbetare med olika bakgrund, personlighetsdrag och kompetens, vilket gör att det inte alltid är lätt att komma fram till en slutsats som alla är överens om. Det ser jag som det viktigaste arbetsområdet framåt.

Vi pratar mycket om nördiga hjältar i vårt employer branding-arbete. Nördig som i mycket kunnig och hjälte som i att vi hjälper kunderna. Känner du dig som en nördig hjälte?

Absolut! Nu när jag tänker på det ser jag oss lite som The Avengers där alla har sina unika superkrafter.

 Vad vill du säga till någon som överväger en anställning på Anticimex?

Jag skulle gladeligen rekommendera personen att jobba här! Det finns enorma möjligheter - vi finns både i stora delar av Sverige och ute i världen. Finns inte möjligheterna på en plats kanske de gör det på en annan?