Möt våra hjältar!

Jasmina Milosevic

systemförvaltare

"Jag vill utvecklas och det får jag här. Det vore synd att behöva byta arbetsplats bara för att det inte fanns utmaningar. Men det finns det alltid här!"

Berätta lite om ditt jobb!  

Jag jobbar som systemförvaltare för vår kundportal Mina sidor. Våra företagskunder använder portalen för att se rapporter från inspektioner och de avvikelser vi har noterat. Våra privatkunder kan se de rapporter och undantag som finns på deras hus och som visat sig under våra besiktningar.

Hur ser en vanlig dag ut?

Mina dagar liknar inte varandra på något sätt. Det kan börja med en lugn morgon och att allt går enligt den plan som jag har satt upp, sedan kan dagen avslutas med att ett system står still helt. Då blir det såklart fullt fokus på att få igång systemet så att våra medarbetare ska kunna utföra sitt jobb. Är det en normal dag då allt fungerar som det ska så jobbar jag med allt ifrån att lösa de ärenden som kommer in i helpdesk, testar systemet om vi har fått en ny leverans av rättningar från leverantören, hjälper våra tekniker med generella frågor kring Mina sidor till att jag håller utbildningar i portalen för våra interna och ibland externa användare.

Blir du stressad när ett system står still?

Nej. Jag får inte bli stressad, jag håller huvudet kallt och följer vår eskaleringsrutin om systemet.

Hur kom det sig att du sökte dig till Anticimex?

2008 kände jag att jag hade gjort mitt på mitt förra arbetsplats och ville gå vidare. Jag såg en intressant annons om en tjänst som kundsupport på Anticimex och sökte den. 

Kände du dig välkommen när du började?

Ja det gjorde jag verkligen! Det var fin stämning och det var kunniga kollegor som lärde mig samt hjälpte mig med allt.

Du har haft olika tjänster här, berätta!

Jag gillar att lära mig nya saker. Jag började som administratör på kundsupport och lärde mig mycket om avtalsregistrering. Efter ett och ett halvt år gick jag vidare till vår leveranssupport och lärde mig de system som våra tekniker använder samt hur tekniken bakom fungerar. Nu, som systemförvaltare för vår kundportal är jag fullt insatt i de system som våra kunder använder. Jag såg ganska snabbt när jag började här möjligheten att kunna utvecklas inom Anticimex. Jag har själv tagit initiativ till att byta tjänster, det har fungerat väldigt bra.

Vi som inte är tekniker ska samåka regelbundet för att verkligen se hur det är ute på fältet, knyta kontakter med kollegor på andra kontor och så vidare. Gör du det och vad tycker du om det?

Absolut! Jag tycker att det en bra erfarenhet att vara ute och se verkligheten. Att få ta del av vad våra proffsiga tekniker gör för våra kunder.  

Våra värderingar, Trust, Innovation och Passion. Lever du och vi efter dem?

Ja det gör jag och det gör mina kollegor också. Jag tror att det märks hos våra kunder, de känner förtroende för oss, vi gör vårt jobb med passion och vi löser deras problem på ett hållbart sätt, det är innovativt.

Välj ut den värdering som du identifierar dig med mest och motivera varför.

Passion passar in på mig. Jag tycker det är roligt att lära mig nytt och utför mina arbetsuppgifter med en stor passion. Jag ger 100 procent när jag utför mina arbetsutgifter och lämnar inget åt slumpen. Det uppskattas av mina kollegor ute i landet. 

Vill du ge exempel på vad hos Anticimex som sticker ut på ett positivt sätt?

Jag tycker att vi brinner för att ge våra kunder den bästa möjliga servicen. 

Vi har stor fokus på hållbarhet. Vad är hållbarhet för dig och hur kommer det in i din roll?

För min del handlar det om resa miljösmart och att inte skriva ut i onödan.

Det är viktigt med ett bra arbetsklimat. Hur samarbetar du med dina kollegor och chefer? Hur tycker du att ledarskapet fungerar på Anticimex?

Arbetsklimatet är bra. Trots det stora affärssystemsbyte som vi står mitt i nu känns det bra. Vi hjälps åt att lösa problem som våra kollegor har ute på fält på bästa möjliga sätt med ett bra ledarskap i spetsen.

Vad är det bästa med ditt jobb?  

Det händer saker hela tiden. Ibland går det med en väldig fart och det kan bli mycket, men det skulle bli tråkigt om det inte händer något.

Vad är dina största utmaningar i jobbet?

Det är att mina dagar inte alltid ser ut som jag har tänkt mig. Allt kan hända under en arbetsdag. Ett system kan sluta fungera och vi behöver lösa det snabbt så att våra tekniker ska kunna fortsätta jobba. 

Vi pratar mycket om nördiga hjältar nu i vårt employer branding-arbete. Nörd som i att vara mycket kunnig och hjälte som i att vi hjälper kunderna. Känner du dig som en nördig hjälte?

Absolut! Nördig i att hjälpa våra kollegor ute i landet när de har problem och jag blir nog lite av en hjälte då jag ser till att problemet avhjälps.

Hur ser du själv på din framtid inom Anticimex?

Jag vill lära mig nya saker och testa nya tjänster. Den möjligheten finns här på Anticimex vilket känns väldigt bra! Eftersom jag trivs så bra med arbetsplatsen vore det synd att behöva byta bara för att det inte fanns utmaningar. Men det finns det alltid här!  

Du arbetar på HK i Marievik i Stockholm. Vi arbetar aktivitetsbaserat, hur fungerar det tycker du?

Jag tycker att det fungerar väldigt bra. Man kan välja att sitta var man vill beroende på vad man ska utföra under dagen.

Om du fick säga tre ord som beskriver Anticimex som arbetsgivare, vad skulle du säga då?

Omhändertagande, utvecklande, miljömedvetna.

Om du fick önska, vad skulle kunna bli bättre på Anticimex?

Att man istället för att mejla ringer och reder ut saker. Det kan bli lite många onödiga mejl.