Möt våra hjältar!

Magnus Lifvergren

BESIKTNINGSTEKNIKER

”Kundmötena är det roligaste i mitt jobb, och framförallt att ge våra kunder tips och råd gällande allt som har med deras boende och bostäder att göra. ”

Du arbetar som besiktningstekniker, hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag börjar dagen med att kolla mejl och appen för schemaläggning för dagen. De två första jobben har jag redan förberett dagen innan. De skadeförebyggande besiktningarna som vi utför genom våra direktavtal, eller åt våra samarbetande försäkringsbolag, är oftast mycket uppskattade. Variationen av bostäder och människor gör arbetet mycket omväxlande och intressant. Kundmötena är det roligaste i mitt jobb, och framförallt att ge våra kunder tips och råd gällande allt som har med deras boende och bostäder att göra.

Hur går en besiktning till?

Under besiktningarna tittar jag på risker för brand, inbrott och vattenskador, och jag ger tips och råd, både muntligt och skriftligt. Protokollet med texter och bilder används sedan av kunden som en bra åtgärdslista. Oftast köper kunden en eller flera av de produkter som vi har med oss i våra bilar, och som vi säljer till mycket bra priser. Förutom att kunden själv slipper frakta hem exempelvis ett par brandsläckare, sparar kunden oftast en bra slant genom att köpa direkt av oss.

Du började på Anticimex för snart två år sedan, minns du hur togs du emot när du började?

Mycket bra. Jag fick snabbt den information och de verktyg som krävs för tjänsten och löpande utbildningar bokades in. Jag kände direkt det var en trevlig atmosfär där alla hjälper varandra vid behov.

Finns det något som du tycker är mindre roligt?

Det skulle i så fall vara den ibland bristfälliga kontaktinformationen till våra kunder. Det blir omständligt när man själv behöver leta fram telefonnummer och ibland mejladresser för att kunna kontakta våra kunder innan besöken.

Efter drygt ett år som anställd blev du utnämnd till Årets Tekniker. Hur kändes det?

Det kändes fantastiskt roligt, jag fick ett kvitto på att mina rutiner och tillvägagångssätt under besiktningarna fungerar riktigt bra. ​​

Har du några tips att dela med dig till andra tekniker?

​​Alla har sina egna sätt att jobba på och jag fick många bra tips av kollegor när jag började min anställning. Det finns enormt mycket kunskap här. Jag följer alltid samma procedur, vilken ju är specifik för SB-tjänsten genom att förbereda varje besök så mycket det går.