Möt våra hjältar!

Majkel Hanna

FÖRVALTNINGSLEDARE, ANTICIMEX FÖRSÄKRINGAR

”Det här är en arbetsplats med värme, transparens och prestigelöst arbete. Det bästa är alla härliga kollegor, att dagen kommer med olika spännande utmaningar och att jag är med och påverkar framtida lösningar och arbetssätt!”

Du är förvaltningsledare på Anticimex Försäkringar, vad innebär det?

Jag arbetar med systemförvaltning och business intelligence vilket innebär att jag stödjer verksamheten och affären genom att säkerställa rätt systemstöd och rapportering. Bland annat innefattar jobbet kravställning, kommunikation med inblandade parter, tester och ibland programmerar jag själv.

Hur kom det sig att du sökte dig till Anticimex?

Jag började min karriär på Anticimex inom försäljning 2011. Tanken från början var inte att stanna kvar, utan att gå vidare till ett arbete där jag fick mer nytta av min ingenjörsutbildning. Men istället dök det upp ett erbjudande att arbeta med att förvalta och vidareutveckla ett av våra IT-system på Anticimex Försäkringar. Det lät väldigt spännande och i linje med min utbildning, så jag antog utmaningen.

Kände du dig välkommen när du började?

Jag kände mig otroligt välkommen. Jag mötte en arbetsplats med värme, transparens och prestigelöst arbete. Här ville jag verkligen vara kvar!

Har du utvecklats i din yrkesroll sedan du började här?

Jag har spenderat största delen av mitt yrkesliv på Anticimex och har lärt mig otroligt mycket via både egna erfarenheter och mina kollegor.

Känner du att Anticimex satsar på att utbilda medarbetarna?

Ja, det tycker jag. Har själv gått både interna och externa utbildningar under mina år på Anticimex. Förra veckan körde jag den aktuella GDPR-utbildningen via vår interna utbildningsportal AxAcademy.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är alla härliga kollegor, att dagen kommer med olika spännande utmaningar och att jag är med och påverkar framtida lösningar och arbetssätt.

Vad skulle du vilja förbättra på Anticimex Försäkringar?

Digitalisering som stödjer och förenklar både affär och verksamhetsprocesser är något jag verkligen brinner för. Lyckligtvis är vi i full gång och driver sådana projekt vilket känns otroligt kul!

Välj ut den av våra värderingar, Trust, Innovation och Passion som du identifierar dig med mest och motivera varför.

Det är svårt att välja en favorit. Men jag skulle säga Innovation. För mig som arbetar med IT och digitalisering är det viktigt att hitta den bästa lösningen för verksamhetens behov, vilket rimmar bra med att tänka innovation. Jag gillar våra värderingar och tror att vi alla kan hitta kopplingar till dem i vår vardag.

Vill du ge exempel på vad hos Anticimex som sticker ut på ett positivt sätt?

Anticimex-andan. Den varma, familjära och positiva känslan du möts av hos oss.

Vem rekommenderar du att arbeta med IT på Anticimex?

De som gillar att arbeta nära verksamheten och få möjlighet att påverka i många spännande projekt.

Vi har stor fokus på hållbarhet. Vad är hållbarhet för dig och hur kommer det in i din roll?

Jag delar upp det i två delar. Ena delen består av att arbeta fram lösningar som håller och kan växa med bolaget. Den andra delen består av att minska mitt egna fotavtryck på miljön genom att exempelvis arbeta digitalt.

Det är viktigt med ett bra arbetsklimat. Hur fungerar det hos oss tycker du?

I min grupp ses vi varje morgon på ett SCRUM-möte, där får vi pejl på vad alla arbetar med och eventuella utmaningar. Vi har givetvis även kontakt under dagen när vi arbetar i samma projekt eller aktiviteter. Ledarskapet fungerar bra och jag brukar hänga med när det vankas AW. Jag tycker att det är kul att umgås med kollegor utanför arbetet.

Du arbetar på huvudkontoret. Där det aktivitetsbaserat arbetssätt som gäller och ingen har en egen plats. Hur tycker du att det fungerar?

Det är väldigt kul att komma in varje morgon till fina lokaler med bra puls. Vad gäller det aktivitetsbaserade arbetet så passar det mig bra, jag byter ofta plats under dagen eftersom jag arbetar med olika personer och olika delar av verksamheten.

Vi pratar mycket om nördiga hjältar nu i vårt employer branding-arbete. Nördig som i mycket kunnig och hjälte som i att vi hjälper kunderna. Känner du dig som en nördig hjälte?

Det kan man säga. En stor del av mitt arbete går ut på känna till våra system och dess data. Den kompetensen nyttjar jag för att hjälpa till både internt och externt. Jag är en riktig tekniknörd.

Vad vill du säga till någon som överväger en anställning på Anticimex?

Just do it!