Möt våra hjältar!

Annelie Thörnblom

BRANDSKYDDSTEKNIKER

Hur ser en typisk dag ut för dig?

En typisk dag så börjar jag på kontoret. Jag och mina kollegor stämmer av vad vi ska göra under dagen och om någon behöver hjälp med någonting på morgonen. Det kan vara vad som helst, att man har bråttom till en utbildning och behöver hjälp att lasta bilen. Sen åker vi ut på våra uppdrag, antingen åker vi var för sig, ibland åker vi två och två. Ofta sammanstrålar vi för lunch på kontoret då vi pratar om hur det har gått och hur eftermiddagen ser ut. Jag har oftast ett jobb på förmiddagen och ett på eftermiddagen, exempelvis idag har jag varit på kundbesök under förmiddagen och ska hålla en utbildning i eftermiddag.

Vad tycker du är roligast i ditt jobb?

Jobbet är så oerhört varierat! Jag tycker att det är roligt med kontakten med människor, att vara ute och prata med folk och få respons på plats. När det gäller utbildningarna så märks det att folk får en helt annan förståelse för hur viktigt det är med brandskydd och att kunna hjärt- och lungräddning. Att få den responsen från kursdeltagare tycker jag är jätterolig. Sen tycker jag att det är kul med den gemenskap som vi har, jag tycker jättemycket om mina kollegor. Och det här att vi stämmer av med varandra och ser till att alla är med på tåget. Det är nog det roligaste – den variationen, att få träffa folk, lära ut och ge människor en aha-upplevelse och sammanhållningen med alla kollegor.

Finns det något som du inte tycker är så roligt?

Jag är fortfarande ganska ny - det kanske dyker upp saker som jag tycker är mindre roligt men just nu så jag lär mig fortfarande inom alla områden. Jag har svårt att säga något specifikt som jag tycker är mindre roligt. Det kanske kommer vartefter.

Du jobbar också som deltidsbrandman – vad har det för betydelse i din roll som brandskyddstekniker?

Att jag jobbar som deltidsbrandman har jag oerhört stor nytta av i det här jobbet, både när det gäller hjärt- och lungräddning och utbildning i grundläggande brand. Det är jättebra att ha erfarenhet av att veta hur det ser ut efter en brand och hur dåligt människor kan må, därför kan jag under en utbildning förmedla en bild av hur viktigt det förebyggande arbetet är.

Hur togs du emot när du började?

Väldigt väldigt väl! Både av min chef mina två närmaste kollegor som verkligen har gett mig rätt förutsättningar att kunna sätta mig in i allt som är nytt för mig. De har varit otroliga och svarat på alla mina frågor, de har verkligen varit toppen.