Carl, besiktningstekniker

Eskilstunas Carl Segelborg är en viktig del av Anticimex erbjudande kring hustjänster, där våra besiktningar säkerställer hushälsan på våra kunders fastigheter.

Hur ser en dag som besiktningstekniker ut?
Dagen börjar med att jag åker till kontoret och tar en kaffe med mina kollegor. Sedan åker jag till dagens första besiktning. Väl på plats sitter jag ned med kunden, informerar vad det är jag ska göra och samlar in information om fastigheten som jag ska besikta. Sedan besiktar jag fastigheten och sätter mig sedan ned med kunden igen, informerar hur det har gått samt informerar fastighetsmäklaren om fastighetens status. Efter lunch med mina kollegor på kontoret har jag antingen ytterligare en besiktning eller kontorstid. Är det kontorstid så sätter jag mig vid min dator och skriver protokoll.

Hur bidrar du och gör du livet enklare för våra kunder?
Jag gör husaffären lättare för både köpare och säljare eftersom de får fastställt vad det är för storts hus de köper. Sedan jobbar jag även med energideklarationer, där jag ger åtgärdsförslag på hur kunden kan sänka sin energiförbrukning. Det leder såklart till lägre kostnader för kunden, men också till en mindre miljöpåverkan totalt sett. Det är viktigt.

Vad är viktigast för dig hos en arbetsgivare?
Att det finns en bra ledning med mycket kunskap inom de tjänster jag jobbar med. Jag uppskattar att man får relevant utbildning av en kunnig arbetsgivare.