Pontus, tekniker

Pontus arbetar idag som säljande tekniker med fokus på avfuktning i krypgrunder. Han hör hemma i Helsingborg.

Vad lockades du av hos Anticimex som arbetsgivare?
Jag arbetade tidigare hos en konkurrent, men kände att jag stod och trampade utan något vidare stöd från organisationen. Jag blev tipsad av en kollega att söka mig till Anticimex, då allt skulle vara bättre där. Jag är oerhört nöjd med mitt val att byta arbetsgivare. Det är viktigt att man blir respekterad för den man är och inte heller blir hindrad från personlig utveckling. Här finns bra stöd från både organisationen och kollegorna.

Vad är det bästa med att jobba här?
Det bästa med att jobba på Anticimex är att man får vara sig själv. Gör man det man ska så blir man respekterad för det. Vill man utvecklas så uppmuntrar organisationen det. Jag själv är en sådan person och jag har fått fina möjligheterna att utvecklas och är väldigt tacksam för detta. Kulturen och arbetsmiljön känns väldigt familjär med högt i tak. Vi har en väldigt härlig stämning på kontoren. Ens röst blir hörd och man blir inkluderad i diverse olika projekt.

Vad motiverar dig att gå till jobbet?
Att få göra skillnad. Oavsett vad våra kunder har för problem så känns det väldigt bra för mig när man kan hjälpa dem med sina problem. I vårt arbete så stöter vi på människor som vi inte känner. Dessa personer kan ha varit med om saker som vi inte har en aning om och därför är det viktigt att möta dessa med respekt och ödmjukhet. Det roligaste med mitt jobb är att träffa kunder och göra affärer. Jag älskar att jobba med försäljning och det driver mig framåt.

Vilken kändis skulle passa i din roll?
Jag tror att Kicki Danielsson hade passat i min roll. Hon tar sig an utmaningar och vågar bjuda på sig själv i allt från samarbete med Dr Alban som domare i Klippans Karaoke. Då krävs att man är en icke dömande och ödmjuk person som tar sig an olika uppgifter med största allvar. Intressant att man jämför sig själv med Kicki Danielsson, men jag tror att om man är öppen för att prova nya saker så blir man lättare respekterad och väl mottagen av sina medmänniskor.