Linnea, Governance Manager

Linnea Östberg är Governance Manager Dataskydd och Informationssäkerhet på Anticimex Försäkringar. I sin roll bidrar Linnea till att såväl kunder som anställda kan känna sig trygga med hur Anticimex Försäkringar behandlar personuppgifter och deras förutsättningar för att utöva sina rättigheter.

Vad gör du i din roll?
Som Governance Manager Dataskydd och Informationssäkerhet jobbar jag med försäkringsbolagets hantering av personuppgifter och aktiviteter kopplade till dataskyddsförordningen (GDPR).

Jag ser helt enkelt till att våra kunder och anställda kan känna sig trygga med hur vi behandlar deras personuppgifter och deras förutsättningar att utöva sina rättigheter. Ju mer digitalt och teknikbaserat samhället blir, desto viktigare blir också integritetsskyddet och att företagen hänger med.

Vad är roligast i ditt arbete?
Det roligaste med mitt jobb är att jag får arbeta med så många olika människor och lära mig om alla delar av bolagets verksamhet, eftersom integritetsskydd behövs överallt.   

Hur skulle du beskriva Anticimex Försäkringar som arbetsplats?
Något jag slogs av när jag började på Anticimex Försäkringar är hur otroligt kompetenta och pålitliga alla mina kollegor är och vilken bra stämning det är på bolaget. Jag tror att det handlar mycket om att vi är ett relativt litet försäkringsbolag och att alla medarbetare verkligen blir sedda. Det är kul och motiverande att göra ett bra jobb, helt enkelt.